Kungsfiskare och otur!

Ytterligare ett inlägg som skrivs lite sent! Idag hade jag bestämt mig för att jag skulle åka och fota kungsfiskaren i Huddinge som är så väl dokumenterad, åtminstone på naturfotoforum. Tyvärr hade tydligen isen precis gått upp vid ån där den brukade vara, så den var inte alls så stationär som den brukade vara. Den visade sig bara två gånger under hela dagen, och då satt jag ändå där ifrån halv 10 till kl 15. Dvs nästan 5 timmar och den visade sig två gånger på kanske max 5 minuter per gång, antagligen inte ens så länge. Lite snålt av den tycker jag, jag fick ändå åka tåg och buss i 1,5 timmar för att komma dit.

Men egentligen ska jag inte klaga, jag fick se den och fick även några bilder som blev helt okey. De finns uppe i albumet fåglar, hade lite svårt att välja i vilket album de skulle vara, men jag tyckte inte att den passade i varken småfåglar eller sjöfåglar och då fanns det bara albumet fåglar kvar.

Hade dagen slutat så här hade allt varit frid och fröjd, men nu ville det sig så illa att jag halkade på en liten slänt när jag skulle gå för att äta min matsäck. Tyvärr ville det sig så illa att jag även lyckades hitta den enda stenen i slänten med knäet. Kollade efteråt, och det var verkligen den enda stenen. En YNKA liten stenflisa, avslagen från en större sten, och den hade lyckats frysa fast i isen med den spetsiga vassa delen uppåt. Där landade mitt knä och fick ett fint ca 1cm brett och 3-4 mm djupt jack. Först, innan jag tittade, tyckte jag att det där kan ju inte vara så farligt. Sen insåg jag att det var hål på både byxor och långkalsongerna, så det blev till att packa ihop och ta sig hem så snabbt som möjligt för att sedan ta sig in till jour husläkarmottagningen och bli sydd med fyra stygn.

Så nu ligger jag hemma och haltar runt i huset när jag måste någonstans... Men som tur ska det nog bli bättre ganska fort! :-)

//Tommy

Skrivet 2009-02-26 | Läst 754 ggr. | Kategori: Bilder

Kommentarer

Skriv kommentar Show/hide form